IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
13:43 | 7 декември 2016
Обновен: 03:06 | 28 септември 2024

Варненски ученици редят изложба в Градската художествена галерия

Откриването е на 8 декември от 18:30 часа

По материала работи: Пламен Янков
Варненски ученици редят изложба в Градската художествена галерия

На 8 декември 2016 г. от 18.30 часа, в Градската художествена галерия ”Борис Георгиев” се открива Изложба на учениците от специалности „Изобразително изкуство”, „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” в НУИ „Добри Христов” – Варна.  

 

Ще бъдат представени пейзажи, вдъхновени от морето, от прекрасната българска природа и възрожденската архитектура на България, натюрморти, портрети, фигурални и абстрактни композиции, скулптурни и компютърни творби. Разнообразна като тематика и пластични постижения, представяща креативни идеи и експерименти с различни техники - излъчващи светлина акварели, ярки в своята цветност, изпълнени с акрилни и маслени бои произведения, графики, рисунки, скулптурни пластики, както и творби, създадени с помощта на компютърни програми – плакати, компютърни графики. Изложбата на младите художници показва пътя на тяхното творческо израстване и професионалните им умения, придобити по време на обучението. 

 

Изложбата е посветена на празника на училището - 72 години от неговото създаване и 141 години от рождението на музикалния теоретик, композитор, диригент и общественик академик Добри Христов. 

 

Коментари

Новини Варна