Варна 14°
fallback
Култура
15:39 | 24 ноември 2016
Обновен: 09:30 | 2 октомври 2024

25 години по-късно, мистерия обвива смъртта на Фреди Меркюри

Но музиката му ще остане вечна

По материала работи: Деян Михайлов

Днес се навършват 25 години от смъртта на Фреди Меркюри. Той можеше да е на 70 години и вместо младия певец Адам Ламбърт, да имаме шанса да видим него начело на великаните от Queen, които това лято имаха концерт в София.

Но преди 25 години големият изпълнител почина в дома си в Лондон от бронхиална астма, усложнена от СПИН. Признанието, че певецът е болен от "чумата на века" идва само 3 дни по-рано, когато разпространява официално съобщение, с което потвърждава роящите се слухове за състоянието му. Дори и днес, толкова години след смъртта на артиста, историята на неговото заболяване е забулена в тайна. Хипотезите са много - една от тях е, че великият Фреди е бил убит със смъртоносна ваксина срещу хепатит Б, която е изпробвана върху него, като опит за лечение на СПИН. Това, за което не се говори официално е, че преди да бъде сложена на Меркюри, ваксината е инжектирана на още много хомосексуалисти. Това са годините, когато стартира ХИВ и СПИН епидемията в САЩ. Заразяват се хиляди, главно млади мъже с обратни наклонности. Заболяването все още е било неизследвано, а лекарите са експериментирали с различни лекарства. Митът, че "Фреди Меркюри умира от СПИН", е официалната версия за смъртта на великия артист. Фактите обаче сочат, че точно тази ваксина води организма му до катастрофален имунодефицит. Една от най-страшните версии беше разнищена от журналистите от "Сън" преди време. Тя разкрива как звездата е бил умишлено заразен с вируса на СПИН, като това става през септември 1986 г. в лондонската болница "Харли Стрийт". Певецът отива там, за да си направи ХИВ тест, а лекарите използват това, за да го ваксинират. Това, което се случва в цитираната болница, не е медицинска грешка или небрежност, а внимателно планирано поръчково убийство, пише в разследването.

 

На певеца е поставена ваксината на Жмунес, която е била изпитвана върху хиляди хомосексуалисти. Според вестника именно с тази ваксина е било е поставено началото на СПИН епидемията в края на 70-те. Въпреки противоречивите резултати, в началото на 80-те д-р Волф Жмунес получава като награда милиони долари за своите експерименти с гейовете и заради "изключително успешната му ваксина с безгранично глобално значение". Не се знае точно къде е погребан Фреди Меркюри. Той е настоявал мястото да се пази в тайна и то няма да бъде разкрито. "Никой няма да разбере къде е погребан. Защото това бе последното му желание", казва дългогодишната му приятелка Мери Остин, на която бе предаден прахът му.

lifestyle.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback