IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
15:50 | 16 ноември 2016
Обновен: 05:10 | 2 октомври 2024

Размисли за материалното и духовното буди изложба в галерия „Графит“

Акцент в експозицията според автора Диан Димитров са двете творби с името „Отшелник“

По материала работи: Пламен Янков
ДИАН ДИМИТРОВ Е пресъздал в творбите си своите възгледи за живота. Снимка Пламен Гутинов

Размисли за материалното и духовното буди изложба в галерия „Графит“. Тя е озаглавена с провокативното заглавие „Вертикална структура“, а хрумването е на автора Диан Димитров. „Често ме питат какво влагам в това наименование „Вертикална структура“. Аз разделям света условно на две структури – хоризонтална и вертикална. Хоризонтална е структурата на материалните натрупвания,  на благополучието, докато вертикалната – тя е другата – невидима, по-висша структура, свързана с мъдростта и знанието, с целия невидим порядък, който командва видимото и осезаемото в живота на всеки от нас“ – коментира художникът пред медийна група „Черно море“. 


Според автора акцент в изложбата са двете творби с името „Отшелник“. „Част от живота си съм прекарал в Гърция, на полуостров Атон в монашеската република, където се запознах с монаси-отшелници. Направиха ми силно впечатление тяхната мъдрост и дисциплина. Досегът с тях силно ми повлия и ме промени като човек. Бих искал да разкрия пред света впечатленията, които получих“ – каза още Диан Димитров. 

 

В „ГРАФИТ“ СА ИЗЛОЖЕНИ 28 пана и 14 скици голо тяло, дело на художника от София. 

 


Експозицията „Вертикална структура“ съдържа 28 платна и 12 скици на голо тяло. Тя може да бъде разгледана в галерия „Графит“ до края на месеца. „Благодарен съм за възможността да покажа творбите си точно тук. Галерия „Графит“ е страхотно място, където си дават среща най-големите творци, както от страната, така и световни имена. Поканата за тази изложба дойде в един много важен за мен момент, в който аз чувствам зрялост като творец и увереност да покажа какво мисля и как възприемам света“ – коментира художникът. 


Творецът подчерта, че не мисли, че в България не се дават достатъчно възможности за изява на младите хора. „Всеки получава своя шанс, стига да има нужната подготовка, да е готов в подходящия момент, да е натрупал онези знания и умения, с които да се представи по най-добрия начин“, допълни той. 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Коментари

Новини Варна