IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
13:53 | 15 ноември 2016
Обновен: 15:18 | 29 септември 2024

Млади танцьори ще мерят стъпки в XVIII Национален конкурс „Празник на танца“

От събота ДКЦ става сцена за творчески групи от цялата страна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Млади танцьори ще мерят стъпки в XVIII  Национален конкурс „Празник на танца“

Малкии танцьори от цялата страна ще си дадат среща във Варна за XVIII  Национален конкурс „Празник на танца“, който започва на 19 ноември, събота. В  зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта –Варна, талантливи представители на сценичното танцово изкуство  ще покажат най-доброто, което са научили досега и ще се запознаят със свои танцуващи връстници от други градове. Целта на проявата е да се популяризира творчеството на танцово – артистичните групи и артисти и да създаде условия за общуване и творчески контакти.

 

Организатори са Община Варна, Фонд „Култура“ и Народно читалище „Христо Ботев 1928“. Конкурсът по  е създаден през 1999 г.  като „Празник на модерния балет“. Провежда се ежегодно. Провежда  се в категории съвременни танци, характерни танци и класически балет. Участват класове:  соло, дует,  група, формация.

 

Възрастовите групи са Първа А – до 6 г. вкл., Първа Б –от 7  до 9 г.вкл. Втора -   от 10 до 13 г. вкл. и Трета –  от 14 до 17 г. вкл. Журито ще оценява техническото ниво на изпълнението, артистичност и костюм, музикалност в хореографията и танцуването, хореография и изпълнение. На победителите се връчват купи, медали и грамоти.

 

Четете още: Първи кадри от „Красавицата и Звяра“

 

Коментари

Новини Варна