IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Култура
15:03 | 18 октомври 2016
Обновен: 15:16 | 29 септември 2024

Млади художници и музиканти от НУИ „Добри Христов” – Варна гостуват във Варшава

Международната проява е част от изявите, планирани под патронажа на Министерство на културата „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство”

По материала работи: Пламен Янков
Млади художници и музиканти от НУИ „Добри Христов” – Варна гостуват във Варшава

Днес Българският културен институт във Варшава, Полша, посреща ученици от Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна по покана на госпожа Калина Станчева – директор на Българския културен институт във Варшава и автор на идеята за годишен фестивал, представящ следващото поколение български творци. Международната проява на младите художници и музиканти е част от изявите, планирани през фестивалната 2016 година под патронажа на Министерство на културата на Република България „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство”. 


Младите творци от Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна ще открият в 18.00 часа изложба „Пространствени хармонии”, а младите музиканти от струнен квартет „Добри Христов” и пианистката Калина Алексиева ще изпълнят концертна програма с творби на Николо Паганини, Сергей Рахманинов, Франц Шуберт, Пьотр Илич Чайковски и Румяна Петрова.

 


На официалното представяне на изложбата и концерта ще присъства посланикът на Република Полша Н. Пр. Емил Ялнъзов. Директорът на училището  Христо Дипчиков ще изкаже своята благодарност към госпожа Станчева за поканата и предоставената възможност за международна изява на младите варненски творци от  Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, които ще засвидетелстват пред поканените на събитието гости последните си професионални достижения. 


Изложбата се посвещава на професионалния Ден на художника, който се отбелязва в деня на Свети апостол Лука – 18 октомври.

 

Четете още Честит празник, художници!

 

Коментари

Новини Варна