IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
11:28 | 1 октомври 2016
Обновен: 15:16 | 29 септември 2024

Коледен базар във Варна набира средства за онкокоболни деца

Базарът „Сръчко“ ще се проведе от 1-ви до 31-ви декември

По материала работи: Юлиян Атанасов
Коледен базар във Варна набира средства за онкокоболни деца

Няколко благородни каузи ще си подадат ръце по Рождество Христово във Варна. Това ще се случи на коледния базар “Сръчко“, чиято цел е да открие хората със златни ръце, които с много любов и фантазия създават играчки, бижута, украса, коледни картички и много други красиви произведения на изкуството. Беше избран специално предназначен за тях дву квадратов щанд, където ще бъдат изложени всички творения на малчуганите от фондацията. Неправителствената организация ще събира средства за онкоболните деца в България, продавайки ръчно изработените творения на малчуганите. Една от каузите на събитието ще бъде и да подпомогне програма "Ранна интервенция" на детски дом, която е насочена към бебета и малки деца от 0 до 3 години.

 

Освен това около Рождество Христово организаторите на „Сръчко“ са предвидили и куп изненади за малчуганите от Дом във Варна. Те ще могат да посетят специално организирано за тях безплатно куклено представление, след което на излизане от залата изненадите за децата продължават, като ще бъдат посрещнати от Дядо Коледа, който ще им раздаде предварително подбрани и опаковани подаръци. Коледният базар „Сръчко“ ще се проведе от 1-ви до 31-ви декември 2016 г. във Фестивалния и конгресен център – Варна. Базарът е посветен изцяло на ръчно изработените творения, където над 50 изложители ще зарадват посетителите с куп изненади и изключителни творения. За всички малки посетители организаторите са предвидили специален детски кът с аниматори, много изненади  и Дядо Коледа който ще е там още от първия ден на базара!

 

Четете още: Вокално състезание, лятно кино през септември и графити днес на FUNCITY+

Коментари

Новини Варна