Варна 13°
fallback
Култура
16:40 | 2 септември 2016
Обновен: 23:36 | 2 октомври 2024

Холивудска звезда, участник във Futuro, стана посланик на Варна

Алфонсо Де ла Торе е впечатлен от морската столица и иска да се върне отново

По материала работи: Слав Велев

Холивудската звезда Алфонсо Де ла Торе, който посети Варна за фестивала Futuro, стана един от най-ревностните посланици на морския град. Дизайнерът пусна в профила си в социалните мрежи снимки и клипове от престоя си във Варна, които събраха много коментари от негови почитатели от целия свят.

 

Алфонсо разпалено разяснява колко приятен е бил престоят му в морския град и уверява, колко би искал да се върне тук. Сред най-ценните му спомени от Варна е специалният бронзов плакет – грифон на Futuro, дело на скулптора Живко Дончев, който той получи по време на закриването на фестивала като участник и лектор в проявата.

 

 

По време на фестивала Futuro Алфонсо изнесе лекция на тема "Дизайн на персонажи" и направи демонстрация. 

Алфонсо Де ла Торе е мексиканец по произход, но живее в Лос Анджелис. През последните осем години работи в Холивуд. Негови са визиите на част от образите на „Мъже в черно 3“, "Аватар", "Х-мен: Първа вълна", както и на главния герой в новия филм "Кинг Конг", който скоро ще излезе по кината. Алфонсо е работил за Paramount Pictures, Mattel, Animal Planet и др. В момента е дизайнер на свободна практика. 

 

По време на престоя си във Варна Алфонсо посети и Панаира на занаятите и изкуствата. 

 
Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback