Варна 13°
fallback
Култура
14:41 | 1 септември 2016
Обновен: 23:34 | 2 октомври 2024

„Никой“ – българския фаворит за „Златната Афродита“

Андрей Андонов успява да заснеме филма с бюджет от 100 000 лева

По материала работи: Деян Михайлов

Българският „Никой“ на режисьора Андрей Андонов бе представен на варненската публика, а филмът се бори и за „Златната Афродита“ на 24-ия международен фестивал „Любовта е лудост“.  „За мен е важно режисьорът да остане в сянка, а филмът да спечели признанието на хората – заяви във видео обръщение Андонов, който отлетя за Италия веднага след премиерата на „Никой“. – Питат ме дали „Никой“ ме е променил. Аз съм си същият, какъвто бях и преди да заснема филма. Исках да разкажа една история и мястото, където избрахме за снимки, предостави тази история.“ Снимките на „Никой“ са правени близо до Рудозем в Родопите.

Именно там историята започва и свършва – Вера млада психоложка, която наскоро е загубила баща си. Тони, нейния годеник и Таня, приятелка от детството й , я изненадват и пристигат на гости при нея в планината. Междувременно се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е заможен скулптор, който е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да я купи. И в същото време Вера трябва да се справи с любовните си премеждия, защото… Главните роли във филма са поверени на варненските актьори Гергана Плетньова и Стоян Радев.“Търсих актьори, които се познават добре, защото имахме малко време за снимки – сподели Андонов. – Надявам се, че „Никой“ ще вдъхнови младите режисьори и творци, че е възможно да се направи филм с малък бюджет и той да бъде завършен. Нормално е да има хора, които и да не харесат историята, но поне да бъдат искрени, за да го споделят.“ Самият режисьор, който е и сценарист и продуцент на „Никой“, е успял да заснеме целия филм за 100 000 лева бюджет.  

За Стоян Радев това е второ участие във фестивала „Любовта е лудост“. През миналата година той взе участие в „Събирача на трупове“. „Гледах за първи път филма сега на фестивала – заяви Радев. Вече съм много по спокоен, защото явно съм си свършил работата и успяхме да представим историята, такава каквато я вижда режисьорът. По време на снимките се радвахме на хубаво време, дори не ни трябваше да затопляме водата в басейна, където трябваше да прекарваме голяма част от времето“.

 

АЛЕКСАНДЪР ГЪЛЪБОВ

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback