IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
10:51 | 19 август 2016
Обновен: 15:12 | 29 септември 2024

Лица на известни личности украсиха вълнолома на Приморско (СНИМКИ)

Самоукият творец е бившият воден спасител Стойко Гагъмов

По материала работи: Слав Велев
Лица на известни личности украсиха вълнолома на Приморско (СНИМКИ)

Лица на известни личности, написали родната и световната история, изгряват на огромните камъни на вълнолома в Приморско, съобщава bnews.bg.


Над 300 портрета на владетели, композитори, творци, актьори и футболисти оформят каменната галерия на открито край крайбрежната алея до пристанището в Приморско.

 



 

От буната гледа дори 100-годишният жив светец - дядо Добри. Изрисувана е Дева Мария, Цар Симеон и Ванга.

 

Палитрата от гении и таланти се допълва от Айнщайн, Чаплин и Арета Франклин.
 

Първите буни са изрисувани в продължение на 3 месеца миналото лято, а сега върволицата е удължена още до края на алеята. 
 

 

Самоукият творец е бившият воден спасител Стойко Гагъмов, разказват търговците наоколо.Целият град го познава, Стойко посветил нови 3 месеца това лято на рисуването, за да поправи някои от портретите, поизмити от дъжда, и да нарисува нови - на футболистите, нали бяхме на вълна футболно лято.
 

Марадона също е намерил място да цъфне на парче скала, тук е и легендарният левскар Гунди.
 

Спасителят Стойко през повечето време седи в центъра на града, по главната улица, където рисува портрети и на туристите.Те пък се тълпят да разглеждат неговите изрисувани камъни по крайбрежната алея и да ги заснемат с джиесеми и фотоапарати.
 

 

Атракцията е безплатна, трудът на пловдивчанина - също. Местните го описват като патриот, който рисува от сърце и му стига хората да се дивят на изографисаните му камъни-потрети на най-великите.

 
 

Коментари

Новини Варна