Варна 15°
fallback
Култура
15:04 | 27 юли 2016
Обновен: 07:36 | 3 октомври 2024

Фестивал за триизмерни рисунки започна във Варна (СНИМКИ)

Подаръкът за варненци е 3D изображение на града в уникален ракурс

По материала работи: Слав Велев

 

 

Първият международен 3D арт фестивал във Варна започна навръх Деня на Освобождението на града – 27 юли. Варненци и гости на морската столица ще могат да видят на 31 юли завършените композиции, а до тогава могат да наблюдават процеса на работа на артистите, които работят на 5 места в морската градина.

Концептуалният замисъл на това издание на фестивала е да бъдат представени триизмерни рисунки на морска тематика. Екипът от артисти е съставен от 8 души, като двама от тях са от Сърбия. Те вече работят до Слънчевия часовник на входа на Морската градина и издадоха, че скоро от асфалта ще излезе приказно морско създание – красива русалка. Другите изображения скоро ще се появят на алеята пред Зоопарка (където ще оживее свирепа акула), близо до сцена „Амфитеатър“,  пред Делфинариума и до Кривото дърво.

 

Като реверанс към домакина – Варна, ще бъде сътворена и най-специалната композиция, която изобразява емблематична за града сграда. Организаторът на феста Александър Миловански от Сдружение за изкуство "Арт Юнивърс" издаде в аванс за Медийна  група „Черно море“, че подаръкът всъщност е специален кадър на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, сниман отвисоко и в уникален ракурс, който разкрива целия град под куполите на църквата. 

 

Художниците използват акрилни бои, а за да могат изображенията да се съхранят по-дълго грундират повърхността .Рисунките ще радват жители и гости на града поне 5 месеца, в зависимост от метеорологичните условия.

Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

Елисавета Илиева

Снимки Пламен Гутинов

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback