IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
10:05 | 21 юли 2016
Обновен: 15:07 | 29 септември 2024

Холивудска филмова музика тази вечер във Варна

Тази вечер от 19 часа в зала 1 на ФКЦ

По материала работи: Юлиян Атанасов
Холивудска филмова музика тази вечер във Варна

Мултимедиен спектакъл с откъси от филми и ефектно сценично осветление ще слуша варненската публика тази вечер. Ще прозвучат познати мелодии от мегапродукциите "Титаник", "Хари Потър", "Извънземното" и "Стар Трек", както и музика от новото поколение американски композитори. Получил солидно образование в консерваториите на Дъблин, Лондон, Виена и Лос Анжелис, Дерек Глийсън, освен диригент е и композитор на филмова музика и директор на ирландската магистърска програма „Композиране за кино и визуални медии”, която е съвместна инициатива на няколко висши учебни заведения.

 

Маестрото има двойно гражданство – ирландско и американско и развива изключително активна творческа дейност в различни точки на света. От години поддържа приятелски отношения и с България, в неговата филхармония свирят много българи, което е предпоставка за редица инициативи, осъществени с подкрепата на българското посолство в ирландската столица. Дирижира много оркестри по света и гастролира с Дъблинската филхармония в различни държави. В България е дирижирал Симфоничния оркестър на БНР в София, оркестрите на Бургаската и Пловдивската опера, сега ще го приветстваме и във Варна. Концертът ще бъде тази вечер от 19 часа в зала 1 на ФКЦ.

 

Коментари

Новини Варна