IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
20:04 | 10 юли 2016
Обновен: 15:06 | 29 септември 2024

София Лорен стана почетен гражданин на Неапол

Кметът обяви, че сърцата на неговия град и на актрисата са преплетени

По материала работи: Слав Велев
София Лорен стана почетен гражданин на Неапол

Италианската кинодива София Лорен беше удостоена със званието почетен гражданин на Неапол на церемония, на която присъстваха 500 жители на южния италиански град, предаде АП, цитирана от БТА и "Дарик". За събитието актрисата, която е на 81 години, носеше черна рокля с флорален мотив, изобразяващ фуксия. 
 

В Twitter кметът на Неапол Луиджи де Маджистрис, ръководил церемонията, написа, че сърцата на неговия град и на Лорен са преплетени.
 

София Лорен е родена в Рим, но е прекарала цялото си детство в южното градче Поцуоли край Неапол. Тя е изпълнила десетки ярки роли на обикновени жени от италианския Юг.
 

За филма на Виторио де Сика "Чочарка" от 1960 г., в който Лорен се превъплъти в жена от местността Чочара, намираща се между Рим и Неапол, тя получи "Оскар". 
 

Актрисата бе удостоена през 1991 г. и с почетен "Оскар" за цялостен принос в кинематографията. От много години София Лорен живее в Швейцария и се връща в родината си само за специални поводи.

Коментари

Новини Варна