Варна 22°
fallback
Култура
08:34 | 5 юли 2016
Обновен: 12:11 | 3 октомври 2024

Седем възможни развития на 7-ми сезон на "Игра на тронове"

Редица от заклетите фенове на сериала предрекоха какво ще се случи

По материала работи: Деян Михайлов

Финалът на 6-ти сезон на "Игра на тронове" завърши емоционално и драматично, истинско влакче на ужасите, изпълнено със смъртта на високопоставени личности и любими герои, станали емблематични за поредицата. Редица от заклетите фенове на сериала предрекоха какво ще се случи в сезон 6 - възкресението на Джон Сноу, ударното завръщане на коварната Церсей Ланистър, отмъщението, което получи Аря Старк и триумфът на Денерис Таргариен. 

След последните наситени с действие и динамика епизоди, феновете отново се активизираха и дадоха своите прогнози за възможните развръзки в очаквания 7-ми сезон. 

 

1. Церсей ще стане Лудата кралица

Лена Хийди, която играе Церсей, е заявила пред Ентертеймънт уийкли, че нейната героиня едва ли ще бъде щастлива, дълго управляваща кралица: "Няма никакъв дяволски шанс - каза тя пред медията - Това е един момент на съсредоточаване на лудостта!" Създателите на сериала Дейвид Бениоф и ДБ Вайс, казват че сега кралицата е по-опасна от всякога - всичките й деца са мъртви. Именно те бяха точката, която я уравновесяваше, но сега вече няма какво да я спре. Коя е тя, без рожбите си? Отговорът - в следващия сезон.

 

2. Джайм ще убие Церсей

Дж. Р. Р. Мартин, все още не е публикувал последната си книга, но следи за възможния сценарий се намират още в предната. След трагичното самоубийство на Томен, се сбъдва пророчеството, че Церсей ще погребе всичките си деца. Въпреки по-вероятните теории, че това биха могли да сторят Аря Старк или Тирион, все пак би било много поетично, точно Джайм да бъде нейният убиец, нали?!

 

3. Аря ще стане лейди Стоунхарт

В книгите, Кейтлин Старк е възкресена от Червената вещица, след Червената сватба, но за разлика от Джон Сноу, тя се завръща като отмъстителна, зла персона, изгубила човешкия си облик. Тя се присъединява към бандата на братята, с едничката цел да унищожи всички от рода Фрей. Но липсата й в сезон 6, навява на мисълте, че ролята на коравосърдечното, безчувствено чудовище ще бъде поета от Аря Старк, в новия сезон.

 

4. Хрътката ще се обедини с Аря, преди Клийгънбоу

Феновете търпеливо чакат за дуел между Грегър "Планината" Клийгън и неговият брат Сандор "Хрътката" - това е една теория позната като Клийгънбоу. Много фенове си мислеха, че тя ще се състои в края на 6-ти сезон, като част от процеса срещу Церсей Ланистър, но вместо това, тя се отложи. Хрътката стана част от бандата на Берик Дъндариън, който е в списъка за убиване на Аря, което навежда на мисълта, че пътищата им отново ще се пресекат. 

 

5. Санса ще се омъжи за Кутрето, въпреки всичко

След като малко преди смъртта си Рамзи Болтън каза на Санса, че тя никога няма да бъде свободна от него, това наведе зрителите на мисълта, че е възможно тя да носи дете от него. А това означава, че евентуален наследник, роден от нея, ще подкопае бъдещето на Джон Сноу, като владетел на Зимен Хребет. Теорията предполага, че евентуално тя би се омъжила за Кутрето, за да представи детето като негово. Малко или много, странната връзка между двамата реши изхода на двубоя между брат й и Рамзи Болтън. 

 

6. Мелисандра ще се завърне под някаква форма

Изглежда малко неблагодарно от страна на Джон Сноу да отпрати Червената вещица, която го върна към живот. Но изглежда тя не търси отмъщение, а твърдо вярва, че той е обещаният спасител. Все пак нейната сила, би била от полза за изстрадалия Крал на Севера. Нейното заминаване постави много въпроси, основният от които е, коя всъщност е тя? Знае се, че Мелисандра изглежда много по-млада, отколкото всъщност е, следователно, след като е способна да поддържа този си външен вид, значи може да се превърне и в нещо друго. Ще я видим ли отново в сезон 7 и в какъв образ?

 

7. Сам Тарли държи ключовете към развръзката

Във финала, изпълнен със страшни убийства, кървави кланета и дракони, летящи от Вестерос, сцената в която Сам Тарли е зашеметен от библиотеката в Цитаделата, изглежда удивително кротка. Сам иска да учи за майстер, за да помогне на Джон Сноу да победи Белите бродници, но възможно ли е тази сцена да съдържа повече от очевидното? Някои фенове отбелязват, че полюлеят от Библиотеката, удивително много прилича на този от началните надписи. Това всъщност е реален уред, използван от астрономите. Според някои от теориите, Тарли ще успее да предскаже значително по-рано идването на Белите бродници, като така ще помогне отбраната да се подготви перфектно. Друго по-амбициозно предположение е, че той ще пренапише цялата история на "Игра на тронове". 

От НВО още не са потвърдили официално премиерата на сезон 7, но най-вероятно тя ще се състои през пролетта на 2017 година.

Cinefish.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback