IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
14:26 | 16 юни 2016
Обновен: 15:03 | 29 септември 2024

И Варна се включва във френския празник на музиката

На 21 юни във ФКЦ ще се изяви група от дневния център „Ривиера“

По материала работи: Слав Велев
И Варна се включва във френския празник на музиката

Варна е един от двата български града заедно със София, който на 21 юни ще се включи в празника на музиката. Инициативата на Франкофонския център в морския град е подкрепена от община Варна. Във ФКЦ от 16,30 ч. ще се изяви група от Дневен център за лица с умствени затруднения „Ривиера“. Тя ще изпълни френските песни “Комон сава” и „Лятна жълта рокля“ и песента по музика на варненския певец и композитор Теди Генев, която той изпълнява заедно с Маргарита Хранова - „Красива Варна“. 


От 17 часа в зала 1 започва половин час органова музика с Боян Бъчваров. В програмата са включени творби от Йохан Себастиан Бах, Цезар Франк и Александър Гилман. И двете прояви са с вход свободен. 


Празникът на музиката е известен с това, че е отворен за участие както на професионални музиканти, така и на любители. Няма ограничение в стиловете, а целта е да се запознае публиката с различните изразни средства на музиката.


Черно море

Коментари

Новини Варна