IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
12:48 | 14 юни 2016
Обновен: 18:46 | 2 октомври 2024

Български лекар от САЩ с концерт за пиано във Варна

Като солист и бенд-лидер, д-р Милен Киров има издадени 4 албума

По материала работи: Юлиян Атанасов
Български лекар от САЩ с концерт за пиано във Варна

Д-р Милен Киров ще изнесе концерт за варненската публика на 17 юни. Д-р Милен Киров е пианист, композитор, и педагог живеещ от 18 години в Лос Анджелис, Калифорния. Комбинирайки работата си в сферата на класическата музика с обичта си към българския фолклор, американския блус и джаз, импровизацията, и съвременни композиционни средства, той е създал свой неподражаем музикален език, който премахва стилови и естетически граници и клишета.

 

Като солист и бенд-лидер, Киров има издадени 4 албума (2 от които са на водения от него "ОркестАр мезе") няколко дигитални сингъла, а като гост-музикант е участвал в много записи и проекти с добре познати и уважавани музиканти като Perry Farrell, Ellis Hall, Miroslav Tadic, Теодосий Спасов и много други.

 

Писал е музика за няколко филма сред които e и документалния за Уди Алън - филм на легендарния режисьор Робърт Уайди, носител на наградата Еми. Милен Киров е носител на множество награди, а музиката му е пускана от радиа и телевизии на четири континента. В последните години е преподавал в California State University - Northridge, Chapman University, и Colburn School, а от тази есен, Д-р Киров ще започне работа като професор по пиано и теория в Los Angeles City College. Концертът започва в 20 часа в Концертното студио на Радио "Варна".

Коментари

Новини Варна