IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
14:28 | 12 юни 2016
Обновен: 15:03 | 29 септември 2024

Гергана Минкова представя живопис в галерия „Теди“

Вернисажът под мотото "Мястото" ще остане в галерията до 9 юли

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гергана Минкова представя живопис в галерия „Теди“

Изложба с живописни творби под мотото "Мястото" представя младата художничка Гергана Минкова в галерия Теди. За идеята си и мотото - „Мястото“, художничката споделя:  „Новите и непознати места са привлекателни, впечатляващи със свежестта си, с липсата на емоционална привързаност и истории, които да „тежат“. „Мястото“ е друго, от което тръгвам и в което се връщам да потъна и се отдалеча. Вървя по познатите улици, сред сградите, по напуканите плочки. Лице в лице с преходността. Вървя по път, който си мислих, че съм извървяла и оставила след себе си.

 

Но пътя от „мястото“ води навътре в мен. „Мястото“ е изпитание. В него тлеят страховете от миналото и се оглеждат в настоящето. Там, където са най-големите съпротивления, само там мога да го преодолея. Не спирам да се връщам. Да се впечатля въпреки навика. Искам да го видя отвъд познатото. Да измия погледа си от всичко наслоено и отново да го видя“. Изложбата ще остане в „Теди“ до 9 юли.

Коментари

Новини Варна