IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
17:10 | 4 юни 2016
Обновен: 15:23 | 29 септември 2024

Бахаров, Вергов и Карамазов на сцената на "Варненско лято"

Зрителите в морската столица гледат "Дакота" тази и утре вечер

По материала работи: Слав Велев
Бахаров, Вергов и Карамазов на сцената на "Варненско лято"

Две последователни представления – тази и утре вечер от 19,30 часа на сцена филиал на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, ще има постановката „Дакота“. Проектът е на THREE BEARS ENTERTAINMENT и Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Режисьор на спектакъла е Владимир Пенев. В ролите са Захари Бахаров, Александра Василева, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов. Пиесата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 г. е отличена с награда и е един от най-поставяните му текстове по цял свят.
 

Главният герой, Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича, и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но в един момент целият му живот се преобръща. След две седмици в кома той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере къде свършват сънищата и откъде започва истината, кое реално определя събитията и обратите в живота.


Още две събития от афиша на „Варненско лято“ ще има в събота в морската столица. Две сателитни излъчвания от театър “Донмар Уеърхаус” – Лондон, са предвидени на „Опасни връзки“. Те са от 16 и от 19,30 ч. във ФКЦ.
 

Също в събота в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ от 19,15 ч. е „Мир вам“ – спектакъл на Студиото за документален театър VOX POPULI. Представлението навлиза в света на сложната и болезнена реалност на бежанската вълна и на миграционните процеси в утрото на XXI век. Спектакълът търси отговори на въпросите „Какво е мирът?“, „Какво е да бягаш от война?“, „Как се прекосяват граници?“, „Какъв е животът в бежанския лагер?“, „Къде е търпимостта?“, „Има ли толерантност и кои са нейните прагове?“, „В какъв свят живеем днес?“.

Коментари

Новини Варна