IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
11:25 | 2 юни 2016
Обновен: 15:23 | 29 септември 2024

„Лив Щайн“ представят тази вечер на варненска сцена

Постановката заслужи награда „Икар 2016” за най-добро представление и водеща женска роля на Анастасия Лютова

По материала работи: Слав Велев
„Лив Щайн“ представят тази вечер на варненска сцена

„Лив Щайн“ e втората постановка от състезателната програма на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, която ще бъде представена тази вечер. Спектакълът ще се играе на сцена „Филиал“, а началният час е 19. Още една възможност да гледат една от най-коментираните постановки за сезона ще имат варненци на 3 юни, отново от 19 часа. 


„Лив Щайн“ на режисьора Крис Шарков спечели награда „Икар 2016” за най-добро представление, а Анастасия Лютова заслужи наградата за водеща женска роля. В постановката освен нея участват още Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова и Пенко Господинов. Проектът е на Малък градски театър „Зад канала“ и фондация „Аполония“. 


„Лив Щайн“ на Нино Харатишвили е психологическа драма за изкуството, илюзиите и търсенето на истината за себе си. Пиесата е отличена с голямата награда на Фестивала за нова драматургия в Хайделберг през 2008 г. Режисьорът Крис Шарков вижда в пиесата образа на съвременния човек, вгледан в руините на личния си живот, който търси в изкуството удовлетворяване на изначална и неутолима липса.


След преждевременната смърт на потъналия й в тайни син известната пианистка Лив Щайн  изпада в дълбоко униние и се отказва от всичко, което е изпълвало живота й – от музиката, кариерата, брака, дори от самата себе си. Неочаквано посещение на обещаващата и мистериозна студентка по пиано Лоре, която твърди, че е била близка на сина й Хенри, я кара да се изправи пред демоните от миналото. Двете сключват пакт, който като че ли ще върне Лив обратно към живота…

 

 

Коментари

Новини Варна