Варна 17°
fallback
Култура
10:43 | 1 юни 2016
Обновен: 20:15 | 3 октомври 2024

С грандиозен спектакъл децата от ЦДГ „Христо Ботев“ изправиха на крака публиката във ФКЦ (СНИМКИ)

Годишният концерт бе под надслов „Българийо, родино мила“

По материала работи: Златина Добрева

С грандиозен концерт спектакъл децата от ЦДГ №8 „Христо Ботев“ изправиха на крака препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Годишното тържество бе под надслов „Българийо, родино мила“, а родители и гости бяха единодушни, че подобна гала вечер не са гледали никога досега.

И наистина. В близо 60-минутния спектакъл имаше всичко, все подчинено на родолюбивата тема и красотата на родината. Перфектно използвана мултимедия, красиви народни танци с гиздави носии, една от друга по-оригинални, под звуците на автентичен фолклор и фолклор в съвременен аранжимент, дишаща сцена, оживена от митовете и легендите на българина, от нестинарки, самодиви, кукери, коледари, мартенички и какво ли не още. Динамика, настроение, вихър, българщина, избухваща емоция и нестихващи аплодисменти на публиката. Хитовата и обичана от всички българи песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България“ бе логичен финал на спектакъла, подготвен под ръководството на музикалния педагог Людмила Ковачева и целия педагогически екип, а Веска Янакиева, директор на детското заведение, и административният директор Гергана Кирякова заслужено обираха поздравленията на родители и гости минута след падането на завесата.

„Това е много дълъг подготвителен труд на децата и на техните учители. Щастлива съм, че се получи завършен спектакъл, който развълнува емоционално всички в залата. Горда съм, че работя с такъв колектив. Това е екип, който през годините е създал не само професионални, но и емоционални, чисто човешки връзки помежду си. Отдаваме всичко от себе си, за да възпитаме децата в патриотизъм, в чувство на национална гордост“, сподели за „Черно море“ Веска Янакиева.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback