IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
17:28 | 20 май 2016
Обновен: 12:34 | 28 септември 2024

Шест нови скулптури красят курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“

Произведенията на изкуството са крайния резултат от втория пленер „Докосване до природата

По материала работи: Златина Добрева
Шест нови скулптури красят курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“

Част от официалното откриване на туристическия сезон на курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“ днес беше и представянето на крайния резултат от втория пленер по скулптура „Докосване до природата“. Шестте произведения на изкуството от чинар са разположени на централната алея в комплекса, предстои да бъдат поставени по местата, на които ще останат за постоянно.

Сборната изложба на готовите творби от провелия се на територията на курортния комплекс пленер беше представена днес. Скулптурният симпозиум започна в началото на май, когато творци от цяла България се превърнаха в една от атракциите на комплекса. Те предложиха на посетителите да станат част от работния процес по създаването на скулптури от дърво. И така след петнайсетина дни творбите на Венцислав Марков, Иван Стоянов, Даниел Мирчев, Николай Йотов, Николай Мартинов и Христо Кирилов вече са завършени и гордо красят най-стария черноморски курорт.

Проектите са с имена „Воден танц“, „От природата“, „Натура“, „Нов Живот“, „Покълване“ и „Докосване до морето“. Предстои те да заемат постоянното си място в курорта и да напомнят за тежкия труд, който са положили творците. Организаторите се надяват пленера да стане традиционен и още догодина очакваме следващата интересна тема.
Александър Йорданов
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна