IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
19:13 | 18 май 2016
Обновен: 14:59 | 29 септември 2024

Музеите във Варна ще бъдат отворени за Европейската нощ

Вижте кои

По материала работи: Юлиян Атанасов
Музеите във Варна ще бъдат отворени за Европейската нощ

Всички музеи към РИМ – Варна с изключение на Археологическия, ще работят от 18 часа на 21 май до полунощ на 22 май, когато е Европейската нощ на музеите и галериите.  Отворени ще са Римски терми, Музеят на Възраждането, Етнографския музей, Музеят за нова история на Варна, Природонаучният музей. Археологическият музей може да бъде посетен безплатно от 10 до 17 часа, А Римски терми ще бъдат отворени от 12 часа до полунощ.

 

Напомняме, че достъпът до „Аладжа манастир” е временно ограничен поради неотложни ремонтни дейности. По повод многобройни запитвания на граждани, уточняваме, че на 21 май не е предвиден аудиовизуалния спектакъл „Легенди о т Аладжа манастир”. Най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, може да бъде посетен без входна такса през деня.

 

Европейската „Нощ на музеите" е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години се разпространява из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват веднага в инициативата още в първото й издание. И през тази година Министерството на културата на Република България и Френският институт в София са партньори на Министерството на културата и комуникациите на Франция в организирането и отбелязването на инициативата.

Коментари

Новини Варна