IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:09 | 17 май 2016
Обновен: 01:23 | 1 октомври 2024

Барабанистът Димитър Симеонов с голям проект в Азия

В момента върви кастинг за вокалистки в ню електро акустик стил

По материала работи: Юлиян Атанасов
Барабанистът Димитър Симеонов с голям проект в Азия

Варненският барабанист Димитър Симеонов подава сериозна заявка да завладее Азия с новия си международен проект Inside Out. Музикантът. Музикантът подготвя спектакъл изцяло в електро акустичен стил. Очаква се този път той да се появи на сцената в компанията на две вокалистки и виртуозна пианистка. За подбора на своите певици Димитър организира кастинг, който започна на 16 май. Желаещите да се присъединят към проекта, ще могат да изпращат свои аудио, видео файлове и снимки на имейл simeonov.dsv@gmail.com до 15 юни. Финалните прослушвания ще се проведат в София и Варна.

 

 „Това е отворен проект, който стартира в Индия и който успешно менажиран, в рамките на 5 години, ще продължи в Тайван, Корея, Япония, Тайланд, Малайзия и Индонезия” – коментира Димитър. Проектът идва като естествено продължение на самостоятелното му шоу Asia Date Tour от 2015 г., когато Димитър прикова вниманието на световните лейбъли демонстрирайки във въздуха, на специално конструирана за него сцена, перфектния си double stroke roll в темпо 210. Той му донесе световна слава на втория в света барабанист (след американеца Травис Бейкър).

 

Този път, и може и за пръв път в живота на барабаниста, един проект е повлиян от случващото се в личния му живот. Любовта, заради която прекъсва невероятното си самостоятелно Asia Date Tour шоу през 2015,  се оказва фалшива. „Научих се да разпознавам този фалш” – коментира Димитър, фалшът на чувствата, зад който стоят талант, слава и огромни хонорари”. „Предпочитам обаче да остана верен на себе си. Защото един творец  трябва да е точно такъв и да не давам гласност на случващото се вътре в мен.”  Всичко друго Димитър смята да превърне в музика. В нея вярвам, ще се разпознаят всички, които донесоха този фалш в живота ми през последните години”. Димитър Симеонов е единственият българин, поканен лично от Джак Кардлуел да рекламира американския му лейбъл за поръчкови барабани C&C Custom Drums. Работил е години наред с лидерите в бранша Pearl. Най-голямото признание за таланта си получава от виртуозния Върджил Донати. “He is very special” („Той е твърде специален”) е оценката на Върджил за българския барабанист след срещата им в България през 2002 година.  В професионалната си кариера Димитър е работил с P.I.F., Сленг, Dune, Hazart, Фанданго, Костантин Цеков, Иван Лечев (FSB), Мария Илиева, Марияна Попова, Милена Славова, Васил Найденов, Емил Димитров, Маргарита Хранова, Живко Петров, Иво Цветомиров (ТЕ), Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Продължава да поддържа имидж на най-екзотичния и сексуален барабанист в Европа. Самата Чичолина го изстреля в публичното пространство именно с това определение, когато застана зад проекта му Save The Planet през 2010 година.

Коментари

Новини Варна