IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
21:00 | 10 май 2016
Обновен: 14:57 | 29 септември 2024

„Жабокът цар“ и „Приказка за пеещото дърво“ радват децата в края на седмицата

В събота ще има две представления - от 11 и 12 часа, в неделя - от 11 часа

По материала работи: Слав Велев
„Жабокът цар“ и „Приказка за пеещото дърво“ радват децата в края на седмицата

„Жабокът цар“ и „Приказка за пеещото дърво“ са заглавията, с които Държавен куклен театър – Варна, ще зарадва най-малките си зрители по традиция в края на седмицата. „Жабокът цар“ по Братя Грим ще се играе два пъти в събота,14 май – от 11 и 12 часа. Постановката е на Владимир Стевков , сценография - Вера Бенковска, драматизация - Веселин Бойдев, музика - Владимир Джамбазов. В ролите са Боян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова. Най-малките зрители ще видят на сцената, че да обещаеш нещо и след това да го изпълниш, е похвално! Но принцесата в тази история прави обратното! 


В неделя от 11 часа малчуганите ще могат да гледат „Приказка за пеещото дърво“ по Лангескьолд Хофман. Постановка и драматизация - Славчо Маленов, сценография - Васил Рокоманов, музика - Владимир Джамбазов. В ролите ще видим Евгения Василева, Емилия Петкова, Боян Стоянов, Красимир Добрев. Малката Принцеса живее волно и безгрижно в царството на баща си. Вещицата, която наблюдава отстрани, се промъква в двореца и подстрекава Принцесата да поиска за рождения си ден Златен лист от Пеещото дърво, който ще й донесе пълно щастие.


Спектакълът е удостоен с Голямата награда “Златният делфин” и още четири индивидуални награди - за оригинална музика, за режисура, за сценография  и за мъжка роля – на Красимир Добрев. Има отличия и от VІІ международен фестивал на детските театри - Баня Лука, Република Сръбска - награда за актьорско майсторство на Емилия Петкова и Евгения Василева за ролите им в спектакъла "Приказка за пеещото дърво" и  награда за най-добра режисура на Славчо Маленов за "Приказка за пеещото дърво". 


Черно море

Коментари

Новини Варна