IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
16:15 | 10 май 2016
Обновен: 14:58 | 29 септември 2024

Сериалът "Инспектор Валандер" по Bulgaria ON AIR

Кенет Брана ще разплита пиперливи детективски казуси

По материала работи: Деян Михайлов
Сериалът "Инспектор Валандер" по Bulgaria ON AIR

Национална телевизия Bulgaria ON AIR пуска в ефир криминалния сериал "Инспектор Валандер" (Wallander) с британската звезда Кенет Брана от 16 май. Той ще върви всеки делник от 20:30 часа.

Заплетените случаи в поредицата са базирани на бестселъра на шведския писател Хенинг Манкел. Кенет Брана влиза в ролята на мрачния инспектор Курт Валендер, който е добър полицай, но понякога му се налага да нарушава закона в името на правосъдието.

Той живее в малък град с условия за пиперливи детективски казуси – Юстад на времето е било позиционирано на границата между някогашния Източен блок и демократична Швеция.

Валандер не е обикновен инспектор – слуша опера, изпитва емпатия към жертвите, а Кенет Брана го определя като екзистенциалист.

Комисар Валандер е обсебен от работата си, но това съвсем не го превръща в полицай за пример – притежава буен характер, слабост към алкохола и вредните храни. Инспекторът не е в никак леко положение в личния си живот - изоставен е от съпругата си, отдавна се е отчуждил с дъщеря си, а баща му е болен от алцхаймер.

Животът му е пълна каша, но Валандер не спира да разкрива случай след случай. Подхожда нестандартно и това често му създава проблеми в работата.

"Инспектор Валандер" е номиниран за едни от най-престижните награди - в няколко категории на "Еми", получил е редица номинации "БАФТА", а Кенет Брана взема големия приз през 2010 г. за ролята си на Курт Валандер.

Коментари

Новини Варна