IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
10:35 | 10 май 2016
Обновен: 14:57 | 29 септември 2024

Започва XVI фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши

Ще участват 31 филма на водещи кино- и телевизионни компании

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започва XVI фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши

XVI Балкански фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши “АРТ АМФОРА” - член на Международната организация за детско кино СИФЕЖ ще се проведе във Варна, съобщиха организаторите. Откриването на събитието е днес в 10:30 ч. в залата на район Аспарухово. Фестивалът ще продължи до 13 май. В конкурсната програма ще участват 31 филма на водещи кино- и телевизионни компании от България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Украйна, Mолдова, Германия, Kазахстан, Русия и Индия в следните категории: игрални филми, анимация, документални филми, телевизионни програми.

 

Председател на международното жури тази година е известният режисьор и аниматор проф. Анри Кулев. Организатори на тези празници на киното са фондация „Златна Амфора” и Община Варна, район Аспарухово.Председател на Организационния комитет на фестивала е изтъкнатият български кинорежисьор - академик Людмил Стайков.Балканският фестивал за кино и ТВ програми за деца и юноши “АРТ АМФОРА” е единствен по рода си в културния живот на град Варна и е възможност за безплатен достъп на децата до стойностни филми от международната сцена на кино-изкуството. Провеждането на този форум си поставя за цел да координира усилията на представителите на филмови студия, телевизионни канали и международни институции при производството и разпространението на филми и телевизионни програми за деца и юноши, да засили контактите и да създаде нови възможности за коопериране на тяхната съвместна дейност.

Коментари

Новини Варна