IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
16:29 | 22 април 2016
Обновен: 14:20 | 2 октомври 2024

Два дни до премиерата на 6 сезон на „Игра на тронове“

Какво ще се случи и със законната кралица на дотраките?

По материала работи: Деян Михайлов
Два дни до премиерата на 6 сезон на „Игра на тронове“

Милиони фенове на поредицата тръпнат в очакване на пилотния епизод от 6 сезон на „Игра на тронове“. От HBO вече пуснаха снимки, които издават тайни от кухнята, като кой ще бъде новият крал на дотраките – Моро. В ролята е новозеландския ръгбист Джоузеф Науфаху, който ще замени Джейсън Момоа, от сезон 1. Какво ще се случи и със законната кралица на дотраките, спасена от своя верен дракон – Денерис Таргариен, оставена далече от верните си хора и войниците, които я бранят?

Дж. Р. Р. Мартин

Шестият сезон на "Игра на тронове"  ще бъде излъчен, преди да се появи съответната книга от поредицата на Дж. Р. Р. Мартин – "The winds of winter" ("Ветровете на зимата"), който работи заедно с продуцентите на сериала. В началото на годината, писателят обяви в блога си, че не е успял да спази сроковете. "Снимките се случваха по-бързо, отколкото очаквах, а аз се движех по-бавно", написа той. На въпроса дали излизането на сериала ще "развали" книгата, Мартин отговори многозначително - "Може би да, може би не".

Теон Грейджой и Санса Старк

Въпросите, които останаха без отговор в предишния сезон, сега са леко загатнати в трейлърите и промо – кадрите. От тях се виждат сцени, в които се разкрива бъдещата съдба на героите. Изтезаваният Теон Грейджой и нещастната Санса Старк започват своето пътешествие през земите на Севера, след като успяха да избягат от терора на Рамзи Болтън. Скачайки от стените на Зимен хребет, двамата се озовават в горите, където са израстнали, но дали това ще ги спаси?

Джайм и Церсей Ланистър

Безмилостната Церсей Ланистър, след всичко преживяно в предишния сезон, отново търси утеха в прегръдките на  брат си – Джайм. Отношенията им са далеч отвъд любовта между брат и сестра, за което лукавата кралица беше жестоко наказана. Тя извървя Пътя на позора, под хулите на поданиците си и изгуби любимата си дъщеря. Любовната история между Церсей и Джайм, стана една от най-коментираните сцени в съвременната история на телевизионните сериали. 

Аря Старк, ослепена

Загатва се и съдбата на Аря Старк, която изгуби зрението си, но не и силния си дух. Момичето – воин тепърва ще се учи да се справя с живота, осланяйки се единствено на тайнствените си способности. Тя е закриляна от своя тайнствен покровител, който я е спасявал неведнъж, но именно той я отведе в Дома на черното и бялото.

Бръндън Старк

Което ни подсеща за трудностите на брат й Брандън, надарен със свръхестествени способности. Момчето ще се опита да намери Джон Сноу, в търсене на спасение, не само за себе си, но и за земите си и хората, които обича. Осакатеното момче, зависимо от помощта на верните си слуги не е съвсем беззащитно. А триокият гарван твърдо го води към съдбата, която му е предначертана.

Ще живее ли Джон Сноу?

Единственият въпрос, който живо интересува почитателите на поредицата, обаче, остава без отговор. Какво ще се случи с убития Джон Сноу и ще успее ли по някакъв тайнствен начин да се завърне в редиците на героите, след като беше брутално предаден от своите другари – пазачите на Вала? Любимецът на по-голямата част от женската аудитория остава с неразкрита съдба и междувременно се появиха много спекулации с това. За всички, които се надяват той да бъде съживен - тайната скоро ще се разкрие!


Cinefish.bg

Коментари

Новини Варна