IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
17:31 | 20 април 2016
Обновен: 08:01 | 1 октомври 2024

Наши балеринки спечелиха 13 купи и медали на световна квалификация

Танците са с квоти за финалите на първенството на планетата World Dance Masters в Хърватия

По материала работи: Златина Добрева
Наши балеринки спечелиха 13 купи и медали на световна квалификация

Възпитаничките на школа „Балет” при ОДК – Варна, с ръководител Татяна Костова завоюваха десет първи и три втори места от Световната танцова квалификация, която се  проведе за първи път в България на 15 и 16 април. Те премериха сили и изящество с деца от 55 държави в надпреварата в дом „Борис Христов“ в Пловдив. Световната квалификация е за най-звездното танцово състезание на планетата DANCE STAR 2016.

При соловите изпълнения Веселина Илиева спечели три първи и едно второ място в разделите Ballet, National Folkloric, Contemporary modern и Lyrical, а Велина Иванова - едно първо и едно второ място в разделите Ballet и National Folkloric. Татяна Спасова, Весела Манолова и Елинор Кинчева са с първо и второ място с представянето си в трио в разделите Ballet и National Folkloric. Във всички стилове, в които печелят второ място, децата отстъпват първите места само на представителки на Румъния.

Тринадесетте танца са с квоти за финалите на Световното първенство на планетата World Dance Masters в Хърватия от 24 до 29 май т.г., в което се състезават повече от 55 държави от всички континенти.

Коментари

Новини Варна