IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
16:13 | 20 април 2016
Обновен: 08:01 | 1 октомври 2024

Една приказна нощ в библиотеката ще прекарат ентусиасти

Проявата е на 22 април

По материала работи: Слав Велев
Една приказна нощ в библиотеката ще прекарат ентусиасти

Инициативата „Една приказна нощ в библиотеката“ за поредна година ще осигури вълнуващи преживявания, свързани с книгите и четенето на любители на писаното слово. Партньори на РБ „Пенчо Славейков“ в проекта са школа „Клас – образование“ и младежи доброволци. „Получава се така, че вече пораснали участници в „Една приказна нощ в библиотеката“ вече се включват в организацията. Има приемственост“, подчерта Емилия Милкова, директорка на РБ „Пенчо Славейков“. Приказната нощ в библиотеката започва в 20,30 часа на 22 април и ще продължи, „докато издържат и най-големите ентусиасти“, както казват организаторите. 


Участниците ще направят театър по илюстрации, ще изработят сцена, ще се подготвят за представлението и ще го реализират. След полунощ ще се проведе и състезание по български. След 3 часа програмата продължава с четене на фенерче. Последните гости на библиотеката ще я напуснат в 8 ч. сутринта, за да може читалнята да възвърне обичайния си вид и да посрещне посетителите си отново в 9 ч. сутринта в събота.  


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна