IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
11:30 | 12 април 2016
Обновен: 08:01 | 1 октомври 2024

„Пролет“ 2016 на Future Shorts гостува в Кукления театър

Мрежата за късометражно кино влиза в новия сезон със седем бисера от фестивалите през 2015

По материала работи: Деян Михайлов
„Пролет“ 2016 на Future Shorts гостува в Кукления театър

Пролетната селекция на най-голямата мрежа за късометражни филми Future Shorts 2016 ще представи във Варна седем международни филма,  отличени и включени в програмите на кинофестивалите през последната година. Програмата ще представи  един документален, два игрални, две анимации, едно музикално видео, един експериментален филм от различни страни по света.  

Стоп моушън анимацията на Нина Гантц – „Едмонд“ е носител на награда БАФТА 2016 и е участвал в кинофестивалите програми в Ротердам,  Клермон Феранд и с три награди от конкурса за млади кинематографи „Кембридж“. Филмът представя дълбочинните пътешествия на себепознанието.  Поетичният черно-бял „Дупката в сърцето ми“  засяга темата за интимността, самотата, съзравянето и общуването ни с другите, филмът е бил включен в официалната селекция на Берлинаре 2016 г. Филмът на колумбийския режисьор  Симон Меса Сото е с награда „Златна палма“ от Кан 2014 и още четири международни награди за късометражен филм.


Програма „Пролет“ 2016 г. на Future Shorts ще ни заведе в колумбийското гето, както и в най-скъпите хотели на Париж, за да ни направи част от света , такъв какъвто е днес.

Филмите в програма „Пролет“ 2016 на Future Shorts


Моят хотел е моята крепост 
С годините инспекторът на хотели Людовик се уморява от луксозния живот, но една нощ в Париж среща млада колежка, която му дава нов импулс. Както си личи по супер визията, филмът е сниман от режисьор на музикални и рекламни клипове.

 

Лейди 
Игрален филм на колумбиеца Симон Меса Сото със Златна палма от Кан през 2014. Разказва за Лейди, която има бебе от Алексис, но той не се е мяркал от дни и някой вече го е видял с друга жена. Лейди излиза навън, решена да го намери.

 

Неделен обяд
Анимация от официалната къса селекция в Кан, в която Джеймс е на типичния семеен обяд – техните му задават въпроси, без да чуват отговорите, дават му съвети, които сами не следват, и все го пипат, галят и поплескват.

 

Перфектен завинаги 
Променя ли се актьорът, след като играе супермен в Холивуд, и има ли желание да остане свръхчовек – пита Мара Трифу в документалния си филм.

 

Rationale – Fast Lane 
Музикално видео към дебютното парче на Rationale, когото лондонските медии наричат "може би един от най-мистериозните нови артисти". Да, той е певец, мултиинструменталист и продуцент, но друго инфо за себе си не дава.

 

Дупката в сърцето ми
Филм от официалната селекция на Берлинале 2015, в който следим Анри по един тесен асфалтов път, криволичещ през гори и поляни. След ужасната си загуба, той не иска никога повече да бъде зависим от нещо или някого.

 

Едмонд 
Стоп-моушън анимация с номинация за БАФТА 2016 за една странна птица – Едмонд, и неговото пътешествие все по-надълбоко в себепознанието.

 

Коментари

Новини Варна