IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
11:13 | 11 април 2016
Обновен: 08:01 | 1 октомври 2024

50 миниатюри показва Градската художествена галерия от утре

Включват репродукции на Пикасо, Тулуз-Лотрек, Веласкес, Реноар и др.

По материала работи: Юлиян Атанасов
50 миниатюри показва Градската художествена галерия от утре

Над 50 миниатюри, притежание на две частни колекциии може да разгледате от утре, 12 април в зала 5 на Градска художествена галерия-Варна. Експозицията включва репродукции на произведенията на известни художници, като Пикасо, Тулуз-Лотрек, Веласкес, Реноар. Откриването е в 18:00 часа. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 1 май.

Живописният емайл е произвеждан по техника въведена през 15 век, при която върху медна, златна или сребърна плака, се нанасят слоеве емайл в различни цветове. Доколкото емайлите в различен цвят имат различна температура на топене, тези с по-високите температури се нанасят първи, като предметът се изпича след всеки цвят, за да се предотврати смесването на различните слоеве. Техниката е изключително сложна и прецизна, а показаните образци в изложбата са направени с изключително ювелирно майсторство. Тази изложба е подходяща за ученици, студенти и всички, които се интересуват от различните техники в изобразителното изкуство, както и от историята на европейския импресионизъм. Експозицията ще бъде открита от Athénaïs Garioud (г-ца Атенаис Гариу) от Université Savoie Mont Blanc, Франция, като част от стажантската и програма в ГХГ- Варна.

Коментари

Новини Варна