Варна 24°
fallback
Култура
10:07 | 6 април 2016
Обновен: 12:19 | 4 октомври 2024

„Откровения в музиката“ с три концерта през този сезон

Ще се проведат майсторски класове по пиано, цигулка и виолончело

По материала работи: Деян Михайлов

„Откровения в музиката“ 2016 е идея с доказана успеваемост, целяща да реновира духа на класическата музикална култура в град Варна. Миналогодишното премиерно издание на проекта пожъна изключителен успех сред варненската публика. 

За тазгодишния проект са предвидени: -три концерта в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“,  -три майсторски класа  (по пиано, цигулка и виолончело) в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна,  -творческа среща с възпитаници от художествено-творческите състави на Общински детски комплекс, -творчески ателиета за деца със специални образователни потребности (представяне  разнообразието на музикалните инструменти) в Карин Дом и СОУ за ДНЗ „Д-Р Иван Шишманов“.

За изпълнители на концертите и преподаватели на майсторските класове са поканени Ралица Богданова (цигулка), Иля Максимов (пиано, Русия), Жаклин Прейс (цигулка), Атанас Кръстев (виолончело), Иван Кюркчиев и Антония Йорданова (клавирно дуо). Това са млади и активни български и чуждестранни музиканти, завършили и специализиращи в най-елитните висши училища за музика в Европа.  Много от тях са любимци на варненската публика. 

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback