Варна 22°
fallback
Култура
12:51 | 23 март 2016
Обновен: 16:29 | 4 октомври 2024

Галерия „Арт Маркони“ разлиства изложба живопис на Ивайло Евстатиев

Експозицията се открива на 31 март

По материала работи: Юлиян Атанасов

Ивайло Евстатиев е от творците, които освен талант притежава и приятно чувство за хумор – казва галеристката Ваня Маркова. Негова изложба предстои да бъде открита на 31 март (четвъртък) от  18.30 часа.   „В този смисъл заглавието, което избрах за поредната му изложба в галерия „Арт Маркони“ е закачка от моя страна. За пролетната изложба се бяхме договорили, че ми приготвя пролетен пейзаж, който  изпрати по имейл в незавършен вид, за да мога да добия представа как и къде да го композирам при аранжирането. Всъщност пейзажът си пристигна  с „неразлистени и неразцъвтели дръвчета”, които трябваше да „доразлисти“ на място…Не се наложи, защото направих друга композиция от новите му творби, но шегата си остана“ – споделя още Ваня Маркова.

От галерията обещават експозицията да бъде запомняща се страница в творческите изяви на автора. Оттам определят цветовете като дискретни, почти нюанс. Стилно, сдържано, без излишно натрапени подробности и детайли, с артистично нанесени със замах върху платното отчетливи щрихи.

За Ивайло Евстатиев галеристката на „Маркони“ казва „Трудно ми е да анонсирам изложбите му. Неговият непредсказуем, неравноделен, необясним понякога импулс не рядко ни е изигравал шеги. Като например творба, която съм видяла завършена предния ден и съм писала за нея, вечерта е претърпяла метаморфоза и пристига на изложбата съвсем различна, защото в някакво време, авторът я вижда под някакъв друг ъгъл и смята, че има още какво да добави или промени. Никой не може да каже кога точно една творба е завършена за своя автор. Всеки замах на четката му е различна емоция, продиктувана от уникалното в изкуството явление – непредвидимост, импровизация, вътрешно горене“.  Ценителите на изобразителното изкуство могат да разгледат творбите му от последния ден на месец март – 31.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback