IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
14:15 | 16 март 2016
Обновен: 08:27 | 1 октомври 2024

Христо Гърбов: Умея да чистя съзнанието си от предателството

Блиц с Кирил Аспарухов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Христо Гърбов: Умея да чистя съзнанието си от предателството

- Театърът за Христо Гърбов е...

 

- Театърът е целият ми живот. Там всичко се играе на живо. Без дубъли. И аз се чувствам жив. Без театъра няма да съм това, което съм.

 

- А киното  е...

 

- Още една особена сцена, на която нямам насищане. И тя ме допълва необходимо и великолепно.

 

 

- Музиката е...

 

- Музиката ми дава настроението. Чрез нея изпадам в необходимо творческо състояние. Мога да я слушам по всяко време. Рокмени, блусари...

 

 

- А танцът е...

 

- Много обичам и да танцувам. Усещам се, че вкарвам и мои си стъпки. Така ставам по-пластичен, по-палав, по-осезателен... И разчитам на това.

 

 

- Приятелите за Христо са...

 

- Те са много важни. Трудно се живее без тях. Установих, че с времето все повече внимание обръщам на приятелите си. Много важна част от живота ми. Трудно, но и ценно нещо са. Умея да чистя съзнанието си от предателството.

 

 

- Родителите са...

- ...и двамата починаха. Много ми липсват. От тях получих толкова много обич, внимание, любов...

 

- Семейството за Христо е...

- Семейството е мястото на най-добрата почивка. На най-истинската почивка. И колко важно е да имаш този истински семеен партньор. На семейството държа повече, отколкото на приятелството. Хубаво е да имаш обичта и на двете.

 

- Младите хора са...

 

 

- Животът продължава с тях. Много от тях са талантливи. Ако ситуацията в България не е такава, те няма да я напускат. Да бягат от нея. Много важно е да знаят КОИ СА?

 

- Варна за тебе е...

 

 

- Не само роден град, без който не мога. Варна е един от истинските градове в България. Тя е и театрален град. И аз с удоволствие почти всеки месец “акостирам” на театралния й бряг. При това – с огромно удоволствие.

 

- България за Христо е...

 

 

- България е моят живот.Съжалявам, че не е място, познато на света така, както ми се иска. Но аз дължа всичко на нея. На обичта на хората й. И затова съм признателен.

 

- А любовта е...

 

 

- Любовта? Хубаво е да я имаш. Ако я нямаш, трябва да направиш всичко възможно да я върнеш. Особено ако те е целунала поне веднъж истински!

Коментари

Новини Варна