IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
10:29 | 14 март 2016
Обновен: 09:47 | 30 септември 2024

С литературен конкурс почитат Атанас Липчев

Разказите могат да се подават от 15 март до 15 май

По материала работи: Слав Велев
С литературен конкурс почитат Атанас Липчев

С  традиционния си литературен конкурс Сдружението на писателите във Варна почита Атанас Липчев. Темата е „…и ще видя светлина“. Разкази могат да се подават от 15 март до 15 май 2016 г., като не трябва да са били публикувани преди това, забранено е също така да се изпращат преводи или адаптации. Текстът трябва да е до 5 стандартни страници. Няма възрастови ограничения за авторите, но те не трябва да посочват името си под творбата, тъй като конкурсът е анонимен. Всеки творец може да участва само с един разказ. Резултатите от литературната надпревара ще бъдат обявени в края на май. Голямата награда е бронзова статуетка на скулптора Киро Янев плакет и първа публикация в изданието на Сдружение на Писателите – Варна в. КИЛ. В изданието ще бъдат публикувани и творбите на носителите на втора и трета награда. 
 


Приживе Атанас Липчев получава признание за романите си. Той ги представя тържествено в големите градове на България – София, Пловдив, Велико Търново, Бургас и др. С книгите си той гостува в Народното събрание. Представя творчеството си и в Москва. Негови романи са номинирани за най-престижните литературни награди на България.Някои от най-популярните му творби са „Вълча любов”, „Тежки пари” (I ч.), „Тихият бял Дунав”, „Тежки пари” (II ч.), „Крадци”, „Фустанела”, „Пътят към зимата”, „Mailer Daemon или Другият бряг на реката”. 


Черно море

Коментари

Новини Варна