Варна 19°
fallback
Култура
21:39 | 29 февруари 2016
Обновен: 22:19 | 4 октомври 2024

”Бузлуджа” става художествена галерия, май

Там ще бъдат представени макети на историческите и културни забележителности на България

По материала работи: Борис Проданов

На национално ученическо състезание в Свищов бе представена идея за проект паметникът на "Бузлуджа" да стане художествена галерия.

Славка Проданова, учител в Професионалната гимназия по туризъм в Свищов, съобщи, че в състезанието направлението с най-голям брой участници е било "Управление на проекти", предаде Агенция "Фокус".

 

Там взеха участие 11 екипа от по 7 ученици. В това направление бе присъдено само първо място, тъй като всички бяха много впечатлени. В екипа е ученикът Детелин Иванов от XII "В" клас, специалност "Организация на хотелиерството".

 

"Идеята, с която екипът грабна журито, е негова. Той толкова ги впечатли, че те започнаха да мечтаят и трябваше да им вземат микрофона", каза учителката Славка Проданова.

 

Идеята на Детелин е "Бузлуджа" да стане художествена галерия, като там да бъдат представени макети на историческите и културни забележителности на България по подобие на принципа "България на длан".

 

"Върнахме се много щастливи. Всички ученици са приети за студенти в СА „Димитър А. Ценов”, само защото са участвали и са се борили", заяви Славка Проданова.

 

По думите й, конкуренцията е била голяма. "Участваха над 100 ученици от над 30 училища в България. Радваме се, че доказахме, че гимназията по туризъм стои добре до другите училища", допълни учителката.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback