IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
15:07 | 24 февруари 2016
Обновен: 06:34 | 1 октомври 2024

Творчески екип от Варна представи нова песен

Ние работим за града си и искаме той да върви напред и в сферата на културата, обяви изпълнителят Теди Генев

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Изцяло варненски творчески екип представи нова песен, която вече се излъчва в ефира на националните радиостанции. Това е баладата „До утре“ по текст на Кирил Аспарухов. Музиката е съвместно дело на Теди Генев и Краси Илиев, аранжиментът отново е на Краси, а изпълнител е Теди.
 

„За първи път работя заедно с Кирил Аспарухов. Направихме песента по случай неговия поетичен бенефис и представяне на стихосбирката му „Любовни следи“. Той ме покани да изпея песен по негов текст и ми предложи да избирам от различни стихотворения. От всички произведения най-много ми допадна „До утре“. Усетих, че това е моята творба, че нея мога да изпея, да я превърна в хубава българска песен, защото носи специално послание. С Краси направихме музиката и аранжимента „на един дъх“, защото текстът ни хареса, той ни вдъхнови и мисля, че се получи едно не лошо парче. Песента беше приета от публиката с много аплодисменти при пилотното й представяне на концерта по случай творческия бенефис на Кирил Аспарухов. След концерта получихме много поздравления. Това е смисълът на нашата работа и най-доброто признание. Искам да подчертая, че тази песен се роди от работата на един изцяло варненски екип. Ние работим за този град и искаме той да върви и творчески напред“ – подчерта пред „Черно море“ Теди Генев.
 

Той допълни, че не изключва да направи и друга песен по текст на Кирил Аспарухов. „Един творец винаги трябва да оставя вратата отворена. Никога не знаеш от къде ще дойде добрата идея – без значение дали под формата на музика, на аранжимент или текст. Ако я „хванем“ , хубавата песен е сигурна“ – коментира Теди Генев.


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна