IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
16:28 | 22 февруари 2016
Обновен: 06:34 | 1 октомври 2024

„Спечели, за да дариш“ е мотото на уникален конкурс

Победителите в литературната надпревара ще дарят книги на читалища и библиотеки

По материала работи: Слав Велев
„Спечели, за да дариш“ е мотото на уникален конкурс

Уникален конкурс „Спечели, за да дариш“, обяви Обществото на варненските писатели. „Награден фонд не само, че липсва, но и печелившите ще трябва да „черпят“. На фона на разнообразието от литературни съревнования Обществото на писателите във Варна съвсем сериозно и отговорно спазва една своя традиция от основаването си – когато се събрахме в Дома на писателя на ул. „Крали Марко“ 11, четяхме, оценявахме се и след това победителят  черпеше. От там идеята прие национален характер в рамките на конкурс. С тази разлика, че сега „почерпката“ се изразява в дарение“ – разказа Мариан Желев, съорганизатор на проявата.


Победителите ще трябва да намерят училищна или читалищна библиотека, кръжок или читалня, където да дарят определен брой книги на съвременни български автори, издадени след 1989 г. Целта на инициативата е да популяризира съвременната българска литература.


Право за участие в конкурса „Спечели, за да дариш“ имат автори от всички възрасти. Текстовете им трябва да отговарят на критерия за литературен разказ и да не са публикувани, награждавани или издавани в книга. Творбите ще се набират до 11 май на omp.konkurs@abv.bg. Петимата най-добри автори ще бъдат избрани от жури, съставено от членове на Обществото на писателите във Варна. Темата на надпреварата е „По думите ще ги познаете“.


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна