IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:17 | 18 февруари 2016
Обновен: 06:35 | 1 октомври 2024

Деца рисуват и пишат в конкурс „За животните с любов!“

Идеята е на силистренската библиотека с подкрепата на варненския евродепутат Емил Радев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Деца рисуват и пишат в конкурс „За животните с любов!“

Ако сте ученик от 1 до 8 клас и рисувате добре, може да се включите в конкурса на  Регионална библиотека „Партений Павлович”, Силистра, която обявява областен  конкурс под мотото „За животните с любов!“ Най-добрите творби ще бъдат отличени с грамоти и награди. Варненският евродепутат Емил Радев, подкрепящ конкурса е и член на групата за защита на животните.

 

Всеки участник може да участва с една своя творба с акварел, темперни бои, графика или колаж – формат 35/50. На гърба на всяка рисунка да бъдат записани трите имена, години, клас, училище, телефон и населено място.Творбите се приемат от 16 февруари до 18 март 2016 г. включително (дата на пощенско клеймо), в Детски отдел, тел. 086/822 230.Жури от силистренски художници и експерти ще определи победителите в три възрастови групи: І-ІІІ,  ІV-VІ и VІІ-VІІІ клас.

 

 „Ако животните можеха да говорят!“ пък е темата за есе за ученици от XІ – XII клас  и студенти, родени или учещи в област Силистра. Най-добрите творби ще бъдат отличени с грамоти и награда – посещение на европейския парламент в Брюксел. Целева група и възрастова граница за участниците: ученици от област Силистра, навършили 18 години към 30.03.2016 г. и студенти, родени или учещи в област Силистра.

 

Конкурсните работи се изготвят на български език,  в обем до две машинописни страници, формат А4, шрифт 12 TimesNewRoman, разредка 1,0.  Подбор и оценка на есетата: Конкурсът е анонимен. Комисия, съставена от експерти и представител на г-н Емил Радев, ще оценява есетата по следните критерии: оригинална асоциация, степен на съотносимост към темата на конкурса; литературно-художествено въздействие.

 

Място и начин на предаване на есето: Хартиените оригинали, получени по пощата, чрез куриер или на ръка, се изпращат на адрес: гр. Силистра 7500, ул. „Симеон Велики” № 44, п.к.212– РБ „Партений Павлович” - За конкурса „АКО ЖИВОТНИТЕ МОЖЕХА ДА ГОВОРЯТ ” и се входират в отдел „Регистрация” на библиотеката. В голям запечатан плик се прилагат ПЕТ еднакви екземпляра от есето и малък, непрозрачен запечатан плик с личните данни на автора - трите имена; дата и година на раждане; училище/ВУЗ; паралелка/факултетен номер;  координати за контакт (адрес, телефон, електронна поща). Лицевата страна, гърба на пликовете и  есето не трябва да съдържат никакви идентификационни маркери за участника.

С участието си в конкурса, участникът гарантира, че е единствен автор на изпратената творба и че не нарушава чужди авторски права.  Творбите няма да бъдат връщани и ще бъдат използвани за изложби, интернет страници, плакати, публикации и др., свързани с целите на проекта.

 

В конкурса не участват представители на Регионалната библиотека в Силистра и техните семейства. За допълнителни въпроси: izkustvosilistra@abv.bg

Краен срок за предаване на есето, вкл. пощенско клеймо: 18 март 2016 г., до 18.00 ч.

Коментари

Новини Варна