IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
12:06 | 5 февруари 2016
Обновен: 04:41 | 2 октомври 2024

„Българи от старо време“ играят на 3 март във Варна

„Криворазбраната цивилизация“ - за 95-годишния юбилей на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“

По материала работи: Златина Добрева
„Българи от старо време“ играят на 3 март във Варна

По случай Националния празник на България Варненските опера и театър ще подготвят постановки по произведения на български автори.

 

Като реверанс към публиката ще бъде възстановена оперетата „Българи от старо време“ с участието на Стефан Рядков и Пламен Георгиев в главните роли. Представлението ще зарадва своите почитатели в навечерието на Националния празник и на самия ден, а при силен интерес билети ще има и за предпремиерата, сподели пред Медийна група „Черно море“ Даниела Димова - директор на ТМПЦ-Варна.

 

Навръх 95-годишнината на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ - 12 март, пък ще бъде представена премиерата на „Криворазбраната цивилизация“ с режисьор Стоян Радев.

 

 

Стремим се да сме в синхрон с обществените нагласи и настроения и да припомним изконните ни национални ценности и традиции в отговор на изострената чувствителност на българския народ  на тема опазване на   националното самосъзнание и културна идентичност. Това коментира Даниела Димова по повод рокадата в образователното министерство. Гилдията на артистите сме главен посланик на духовността и способстваме за утвърждаването на националната ни идентичност, допълни Димова.

Елисавета Илиева

Коментари

Новини Варна