IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
11:54 | 5 февруари 2016
Обновен: 04:41 | 2 октомври 2024

„Кавказкият тебеширен кръг“ обра овациите в София

Варненският театър гастролира успешно в столицата, Перник и Дупница

По материала работи: Златина Добрева
„Кавказкият тебеширен кръг“ обра овациите в София

Варненският драматичен театър “Стоян Бъчваров“ започва новата година с богато наследство от успехи, възторжени аплодисменти и престижни отличия от предходната и под знака на 95-годишния юбилей на институцията.
Отчетени са 8 процента ръст на приходите за изминалата година и 6 на посещаемост, което се превръща в трайна тенденция.

 

Още първия ден представянето на спектакъла „Кавказкият тебеширен кръг“ в столицата изпълни салона на най-престижната театрална сцена - Народния театър „Иван Вазов“, и предизвика бурни овации и одухотвореност, сподели специално за Медийна група „Черно море“ Даниела Димова, директор на Театрално-музикалния продуцентски театър - Варна.
Февруарският гастрол на варненския театър с четири представления - „Кавказкият тебеширен кръг“, „ Двама на пейката“, „ Доходно място“ и „Ретро“, в София, Перник и Дупница се увенча с успех.


Освен признанието на публиката трите дошли номинации за награда „Икар“ - за водеща мъжка роля на Стоян Радев, за режисура на проф. Маргарита Младенова и за музика на Петя Диманова, са признание не само за театъра, но и за цяла Варна, допълни Даниела Димова.


„Доходно място“ на Крис Шарков по Островски, едно нестандартно представление, също бе посрещнато от развълнувана млада публика в Младежкия театър, „...а това е обнадеждаващ факт, че духът на българите ще пребъде, защото българинът не е престанал да бъде социално активен и не спира да отделя част от духовното си време и енергия и от времето си за изкуство и е избрал да гледа именно спектакъл със сериозна тематика, който го прави съпричастен към общочовешките проблеми, които са винаги актуални във времето“, коментира още Димова.


Варненският театър очаква завръщането на гастрольорите, за да започнат усилена подготовка, за да изненадат варненските ценители на театралното изкуство.
Елисавета Илиева

Коментари

Новини Варна