Варна 17°
fallback
Култура
10:28 | 3 февруари 2016
Обновен: 06:19 | 5 октомври 2024

ЦДГ „Теменужка“ спечели наградата на зрителите в конкурса „Коледа в нас“

Децата от подготвителната група от филиала на ул. "Капитан Райчо" се включиха в конкурса с възстановка на обичая „Седянка“

По материала работи: Слав Велев

ЦДГ „Теменужка“ спечели наградата на зрителите в конкурса „Коледа в нас“. Както вече писахме, децата от подготвителната група от филиала на забавачката на ул. „Капитан Райчо“ се включиха в надпреварата с възстановка на обичая „Седянка“. Директорката на детската градина Николинка Славчева изрази своята благодарност към учителката на групата победител – г-жа Хотинова. Тя подчерта и важната роля на помощник-възпитателката Таня Митева, която с опита си на хореограф много помогнала за автентичното и оригинално пресъздаване на обичая. 

Резултатите станаха ясни след едномесечно гласуване за над 300 видеоклипа от цялата страна, като най-много са били от Варна и Пловдив. Бяха оценявани най-оригиналните сценарии за пресъздаване на българските зимни традиции и най-талантливите детски изпълнения. 

„Ако имах възможност, бих дала награда на всичките участници. Много труд, старание, енергия и талант са положени от учителите, много професионални умения и време са вложили  да събудят интерес и мотивация  у децата да не щадят сили да се представят в най-добра  светлина на сцената“ , коментира председателката на журито Снежана Симеонова, директорка на гимназия "Св.св. Кирил и Методий", Димитровград, Р. Сърбия. 

Полина Петрова

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback