IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
15:22 | 31 януари 2016
Обновен: 04:47 | 2 октомври 2024

Варненка възпя виното в поетичен конкурс

Галина Иванова взе втора награда в “Наздравица за любовта”

По материала работи: Борис Проданов
Снимката е илюстративна.

92-ма поети от цялата страна се включиха във възпяването на любовта и виното в Асеновград тази година, съобщиха от пресцентъра на местната община. На тържествена церемония в Градската библиотека „Паисий Хилендарски” бяха наградени отличените автори в ІІІ национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”.

 

На първо място е Галена Воротинцева (Твърдица) за стихотворението “Причина за посаждане на лоза”. Варна има призово класиране в конкурса – второто място бе дадено на Галина Иванова за творбата “Избор”. Трета остана представителката на домакините с “Вълшебно вино”.

 

Лириката бе оценена от журито в състав литературният критик Владимир Янев, поетът Таньо Клисуров и поетът Йордан Велчев. Победителите бяха наградени от зам.-кмета на община Асеновград инж. Мария Вълканова, като на заелите първо, второ и трето място тя връчи и плакет с логото на конкурса, изработено от художника Иван Любенов.

Коментари

Новини Варна