Варна 22°
fallback
Култура
15:43 | 30 януари 2016
Обновен: 08:25 | 5 октомври 2024

Дейвид Боуи изравни рекорд на Елвис Пресли

12 диска на Боуи са в Топ 40 на британската класация за албуми

По материала работи: Юлиян Атанасов

Дейвид Боуи изравни рекорд на Елвис Пресли отпреди близо 40 години, след като 12 диска на починалия наскоро британски музикант влязоха в Топ 40 на британската класация за албуми, съобщи Контактмюзик.

 

Фенове на Елвис се втурнаха да купуват негови албуми след смъртта му през 1977 г., а сега поклонници на Боуи направиха същото след кончината на родения в Брикстън, Англия, рокаджия по-рано този месец.

 

Три седмици след смъртта на Боуи последният му диск "Blackstar" за трета поредна седмица оглавява британската класация за албуми, докато други два негови диска - "Best of Bowie" и "Nothing Has Changed", са съответно на трето и пето място.

 

Адел остана на второ място с новия си албум "25", а на четвърто е Джъстин Бийбър с "Purpose".

 

Две канадски знаменитости са начело в британската класация за сингли - Шон Мендес отново е на първо място със "Stitches", а на второ е Бийбър с "Love Yourself".

 

Денс версията на песента на Трейси Чапман "Fast Car" в изпълнение на Джонас Блу с участието на Дакота дебютира на трето място, а в челната петица са също "Sorry" на Бийбър и "All My Friends" на бандата "Снейкхипс". (БТА)

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback