Варна 22°
fallback
Култура
08:35 | 30 януари 2016
Обновен: 08:27 | 5 октомври 2024

Фотографи мерят сили в конкурс с награда пътуване до забележителна природна зона

Могат да участват всички, които са на възраст между 15 и 24 години

По материала работи: Юлиян Атанасов

Фотоконкурс по повод Светновния ден на влажните зони дава възможност-2-ри февруари дава възможност на победителя да спечели безплатно пътуване до забележителна природна зона. Надпреварата за най-добра снимка се организира от секретариата на Рамсарската конвенция. В конкурса могат да се включат всички, които са на възраст между 15 и 24 години . Необходимо е да изпратят снимка от влажна зона, като я регистрират на сайта на Конвенцията между 2 февруари и 2 март 2016 година.

 

Фотографията трябва да е оригинална и направена на местоположението на влажна зона. Необходимо е да е в унисон с тазгодишната тема: "Влажните зони и нашето бъдеще - устойчив поминък“. Това означава, че снимката трябва да улавя как хората изкарват прехраната си чрез съответната влажна зона. Фотографията трябва да е в JPEG или JPG формат и с максимален размер от 5MB. Могат да бъдат изпратени най-много три снимки.

 

Всички фотоси, представени за конкурса, ще се използват по преценка на Конвенцията в информационни продукти за целите на образоването, повишаване на осведомеността, както и насърчаване на разумното използване на влажните зони в регионите по света, където Рамсарската конвенция е активна.

 

България разполага с Национален план за опазване на най-значимите влажни зони в България 2013-2022. Сред тези с международно значение са Сребърна, Комплекс Ропотамо, Атанасовско езеро, Шабленско езеро, Комплекс Беленски острови, Остров Ибиша, Пода, Комплекс Поморие, Езеро Вая, Комплекс Драгоманско блато. С национално значение са Варненско-Белославско езеро, язовири, блата и други.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback