IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
10:07 | 17 януари 2016
Обновен: 10:57 | 3 октомври 2024

Адел получи 4 номинации за британските музикални награди БРИТ

Вижте за какво

По материала работи: Юлиян Атанасов
Адел получи 4 номинации за британските музикални награди БРИТ

Адел получи 4 номинации за британските музикални награди - за изпълнителка, албум, сингъл и видео за хита й Hello. Нейни конкурентки в категорията за най-добра изпълнителка на острова са Лора Марлинг, Флорънс Уелч, Джес Глин и покойната Ейми Уайнхаус. Церемонията по връчването на призовете БРИТ ще бъде в Лондон на 24 февруари.

 

Номинациите за БРИТ на Адел са са в категории за най-добра британска изпълнителка, най-добър албум, сингъл и за видео на годината за песента ѝ Hello.В категорията за най-добра британска изпълнителка освен Адел са номинирани Джес Глин, Лора Марлинг, Флорънс Уелч от Florence and the Machine и покойната Ейми Уайнхаус.Джеймс Бей ще се съревновава за приза за най-добър британски изпълнител с Марк Ронсън, Джейми Екс Екс, Калвин Харис и Афекс Туин.

 

В категориите за чуждестранни изпълнители претенденти са Джъстин Бийбър, Кендрик Ламар, канадският аренби изпълнител The Weeknd, както и поп певиците Ариана Гранде, Меган Трейнър и Кортни Барнет.Eagles of Death Metal, които бяха на сцената на фаталната концертна зала "Батаклан", са номинирани за чуждестранна група на годината, заедно с U2, Alabama Shakes, Tame Impala и електронната група Major Lazer.

 

Адел, Coldplay и Джъстин Бийбър ще пеят на церемонията, която ще се проведе в Лондон на 24 февруари.

Коментари

Новини Варна