Варна 25°
fallback
Култура
16:16 | 15 януари 2016
Обновен: 10:34 | 5 октомври 2024

Обявиха сроковете за подаване на заявления за финансиране на археологически проучвания

Министерство на Културата публикува правилата за предоставяне на целева финансова подкрепа за теренни проучвания и теренна консервация на археологически обекти

По материала работи: manager

Днес на сайта на Министерство на Културата бе публикувана следната информация: "В изпълнение на чл. 148, ал. 4 от Закона за културното наследство /ЗКН/ и съгласно чл. 3, т.1 от утвърдените със заповед на министъра на културата Правила за предоставяне на целева финансова подкрепа за теренни археологически проучвания и теренна консервация уведомяваме, че началната дата за подаване на заявления за финансова подкрепа от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата за редовни теренни археологически проучвания и теренна консервация е 15 март 2016 г.

 

Право на кандидатстване за финансова подкрепа имат културни, научни или университетски институции, дейността на които е свързана с издирването, проучването и опазването на археологическото културно наследство и с теренната консервация. Заявленията могат да бъдат подавани до 11 април 2016 г. (включително) в Деловодството на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски" № 17."
Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback