IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Култура
21:18 | 4 януари 2016
Обновен: 06:14 | 2 октомври 2024

Почина полицай Жербер

Френският актьор Мишел Галабрю издъхна тази сутрин в Париж на 93-годишна възраст

По материала работи: Борис Проданов
Почина полицай Жербер

Напусна ни един от героите на любимия на няколко поколения филм „Полицаят от Сен Тропе“. Френският актьор Мишел Галабрю издъхна тази сутрин в Париж на 93-годишна възраст.


От семейството му съобщиха, че актьорът е починал в съня си. Това е станало около 5,30 ч. тази сутрин.


Галабрю е роден на 27 октомври 1922 г. в Мароко. Той е известен преди всичко като комедиен актьор. Преди да започна да се снима в киното играе в "Комеди Франсез".


Мишел Галабрю стана световноизвестен с ролята си на полицай Жербер – шефът на полицейското управление в Сен Тропе, където беше началник на полицай Крюшо – героя на Луи дьо Финес. Освен в шестте серии от поредицата - "Полицаят от Сен Тропе", "Полицаят в Ню Йорк", "Полицаят се жени", "Полицаят се пенсионира", "Полицаят и извънземните" и "Полицаят и полицайките" – Галабрю партнираше на Луи дьо Финес в комедиите „Малкият гмурец“, „Джо“, „Скъперникът“ и др.


Най-големият му успех е наградата „Сезар“, която печели през 1977 г. за ролята на Жозеф Бувие във филма на Бертран Таверние "Съдия и убиец".


БГНЕС

Коментари

Новини Варна