IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
17:53 | 30 декември 2015
Обновен: 06:14 | 2 октомври 2024

На "Сцена под звездите" в София – без пиратки и алкохол

МВР: Пропускането на зрителите ще започне в 19.00 часа

По материала работи: manager
На "Сцена под звездите"  в София – без пиратки и алкохол

На тържествения концерт-спектакъл "Сцена под звездите", с който ще бъде изпратена старата и посрещната новата 2016 г.в София, няма да бъдат допускани хора, употребили прекомерно количество алкохол, носещи оръжие, стъклени бутилки, пиротехнически изделия и други опасни предмети, съобщиха от МВР.

Концертът ще бъде на пл. "Княз Александър I", ще започне в 22.00 ч. утре и ще продължи до 02.00 ч. на 1 януари.

В празника ще се включат любимите български музиканти - БТР, Орлин Павлов, Михаела Филева, Дивна, Прея и Били Хлапето.

Традиционно български фолклор ще звучи, този път в изпълнение на Нелина, "Канарите“, ансамбъл "Български ритми" и балет "Веда Джуниър". Те ще бъдат посрещнати от водещите - певицата Йоанна Драгнева и журналистът Георги Ангелов. Концертът се провежда за 17-ти пореден път, съобщиха от Столичната община.

В зоната на площада няма да допускат хора в нетрезво състояние, граждани със самоделни пиротехнически средства и стъклени бутилки.

СДВР предприема мерки за опазване на обществения ред и сигурността на столичани, гостите на града и на празнуващите, които ще се съберат на площада.

В района около площада ще бъдат изградени 10 контролно-пропускателни пункта, на които пристигащите ще бъдат проверявани. За по-голямо удобство на хората КПП-та ще бъдат разположени на всички възможни места около пл. "Княз Александър I".

Пропускането на зрители ще започне в 19.00 часа. На площада ще има пет екипа огнеборци и медицински екип на столичната пожарна, готови да окажат помощ на гражданите, ако това се наложи.

Във връзка с концерта се въвеждат промени в организацията на движение в района на площада.

От 8.00 часа утре до 6.00 часа на 1 януари се забранява престоят и паркирането на превозни средства на паркинга между Национална художествена галерия и сградата на Народно събрание 2.

От 08.00 часа утре до 16.00 часа на 1 януари ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите със специален режим, както следва:

- бул. "Цар Освободител” - между пл. "Независимост” и ул. "Г.С. Раковски”;
- ул. "Аксаков” - между улиците "Георги Бенковски” и "Дякон Игнатий”;
- ул. "Георги Бенковски” между ул. "Аксаков” и бул. "Цар Освободител”;
- ул. "Княз Александър І” между ул. "Съборна” и пл. "Княз Александър І”;
- ул. "Леге” - между ул. "Съборна” и пл. "Атанас Буров”.

Закрива се паркинг "синя зона” и "служебен абонамент" за времето и на местата, посочени по-горе.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна