Варна 23°
fallback
Култура
13:04 | 30 декември 2015
Обновен: 16:15 | 5 октомври 2024

Леми си отишъл от рак на мозъка и врата

Музикантът разбрал диагнозата си на 26 декември

По материала работи: Юлиян Атанасов

Фронтменът на Motorhead Леми Килмистър е починал от рак на мозъка и врата, съобщи мениджърът Тод Сингърман пред Sky News. Легендарният рокаджия научил диагнозата си на 26 декември, само два дни след рождения си ден.Леми поля рождения си ден на 13 декември с куп приятели и колеги в Лос Анджелис, но няколко дни след купона отишъл в болница след като се почувствал зле. Лекарите го изписали и успокоили, че е добре. Но направили допълнителни тестове, тъй като Килмистър завалвал думите.

 

Имало съмнение за лек удар, но впоследствие диагнозата се оказала най-тежката - рак на врата и мозъка в последен стадий. Той бил определен като "екстремно агресивен"."Научихме в събота, че той изобщо има рак. Лекарите му казаха, че му остават между два и шест месеца живот. Той си отиде, а през това време аз звънях на Фил и Мики, за да им кажа да дойдат, за да си вземат последно сбогом, докато той все още е добре. Това беше последното нещо, което бихме очаквали. Нито един лекар в различни болници в цял свят не го откри този рак, което е шокиращо", заяви Сингърман.

 

Самият Леми е подготвял официално съобщение до феновете, за да ги уведоми за състоянието си, но смъртта го изпреварила.Целият рок свят продължава да изказва съболезнования за своя приятел и колега, а музикантите от Metallica го обявиха за "Нашият герой".

 

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback