Варна 23°
fallback
Култура
18:57 | 28 декември 2015
Обновен: 16:22 | 5 октомври 2024

Теди Москов: Не съм оптимист, но се усмихвам!

Подаръците са лицемерие, коментира режисьорът

По материала работи: Деян Михайлов

"Празникът се появява, когато не го очакваш", коментира пред БНТ Теди Москов отношението си към Коледа.

"За мен е лицемерие да търсиш подарък. Хората се чувстват добре и без подаръци, а може и с подаръци да не се чувстват добре", обясни той и допълни, че съпругата му Мая Новоселска често прави подаръци, но не ги получава толкова често.

Според режисьора Дядо Коледа измества религиозната същност на празника. Иначе за него годината е била успешна с появата на театралната постановка "Улицата".  Спектакълът е препълнил Зала 1 на НДК четири пъти.

"Хората изпитват носталгия", сподели емоциите си режисьорът. Имало е нови артисти – Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев. Някой от старите пък не участват. "Публиката го прие мило", сподели още той. Тази година творецът е направил и куклено представление "Пурпурният остров" по Булгаков във Варна.

Липсата на абсурди в живота ме караше да измислям абсурди на сцената. Сега абсурдите се разместиха" – обясни Теди и допълни, че днес всяка баба има по 15 хиляди лева, които да даде на телефонни измамници. 

Москов коментира и реформите на братовчед си – д-р Петър Москов по типичния за него обран начин: "Нито той ми идва на премиерите, нито аз му ходя на реформите". Режисьорът не пожела да говори за идеите на здравния министър, свързани с допълнителния данък върху вредните храни, и пръстовия отпечатък.

"Не са ни проблемите в това дали си даваш отпечатък от пръста, ухото или носа", каза режисьорът. - "Не съм специалист и не знам какво е направил". Теди Москов допълни, че каквото и да каже за Петър Москов, то ще бъде лично, като за далечен роднина. 

Иначе творецът се оказа, че не е оптимист за родината си, но това не му пречи да се усмихва, най-вече чрез театъра, който прави.

Dnes.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback